4 Temmuz 2011 Pazartesi

Erzurum Süt Kuzuların Diyarı

Erzurum postu geliyor. Ama önce Cağ Kebabtan bahsetmem lazım. Erzurum'un en meşhur şeysi bu, üstüne de kadayıf dolması. Cağ kebab işte böyle bir şey:

Ben normalde kuzu eti yiyemem amma velakin cağ kebab denen şey süt kuzusunun odun ateşinde ağır pişmesiyle yapılıyor. Çok pişmiş olmuyor, yumuşak oluyor, oluyor da oluyor. Aranızda vejeteryan varsa üzgünüm. Bana da böyle anlatınca vahşi geldi ama çok lezzetli vallahi. Teker teker şişler geliyor siz söylemeden. Dur diyene kadar da garson getirmeye devam ediyor. Ben yamulmuyorsam 6-7 şiş yedim üzerinize afiyet. 50 kilo halimle nasıl yedim bilmiyorum. (Tamam abarttım benim de 3 kilo fazlam var 53'üm) Bir de incecik lavaşları var ki böyle ışığa tutunca karşıyı görürsün. Size bir masa fotoğrafı da göstermek isterdim ancak çok acıkmıştım, yemeğin üstüne soda içerken aklıma gelebildi. Bu arada Hazmolin adında muhteşem bir ilaç var. Ben çok yediğimde kendisine başvuruyorum. Antakya'da beni mide fesadından kurtarmıştır. Tavsiye ederim.

Erzurum'a yolunuz düşerse Gel&Gör Cağ Kebab Salonu'na gidiniz, doyasıya yiyiniz.
Bu amcamızın fotoğrafı da restoran da asılıydı. Şu an ki rekor ona aitmiş.

Fotoğraf son derece halka açık bir yerde zaten asılı olduğu için paylaşmakta tereddüt etmedim. Kamuya mal olmuş bir kahraman kendisi ne de olsa.

Gel&Gör Kebab
İstasyon Caddesi no:4 Gürcükapı / Erzurum
Telefon: 444 1 870

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder