29 Ocak 2012 Pazar

East Side Gallery: Berlin'in rahmetli duvarının izinde

East Side Gallery'den Berlin Duvarı manzaralarıyla karşınızdayım sayın okur.
Ilk sorumuz: nasıl gidilir? Haritayı işte tam buraya iliştirdim size metroya (daha doğrusu U-Bahn'a) atlamak ve U1 hattının Schlesisches Tor durağında inip harikulade Varşova köprüsünü yürüyerek geçmek kalıyor. Kanalın üstünde hanım kızlarımıza bol bol profil fotoğrafı malzemesi çıkar bu da benden size kıyak. Köprüyü arkamıza aldıktan sonra sola doğru yöneliyor ve rahmetli Berlin Duvarı'nın yaklaşık 1.3 km'lik sapasağlam ayakta kalmış kısmının yanından kıyım kıyım yürüyoruz. Taş görmeyi gitmediniz merak etmeyin. Zira kendisi dünyanın en büyük açık hava galerisi yanlış olmasın.
Yaklaşık 106 adet duvar resmi bulunuyor. Ana tema ise özgürlük, yani bir nevi upuzun bir özgürlük anıtı. Resimlerde hep bir mesaj kaygısı, özgürlüğe övgü olsun dünya barışı, yaşasın halkların kardeşliği, kahrolsun ayrımcılık, elele tutuşalım dünya barışı filan hakim. (Gayriciddiyette sınır tanımam) Aşağıdaki şirazesi kaymış fotoğrafları ben çektim. Yeni bir kamera alıncaya kadar kendimi fotoğraf çekmekten alıkoymayı düşünüyorum. Neyse buyrun biraz sosyal mesaj:











UYARI: Bu resmin önünde fotoğraf çektirmek bir turist ödevidir. Sakın ha çektirmeden dönmeyin valla Brejnev öper! Aman dikkat!




Daha fazla bilgi için de: çerez malumatların tapınağı wiki




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder